Monday, November 11, 2013

Review #2 : Mas Kahwin

Assalamualaikum wbt..




Selagi ada mood nak update, baik terus update banyak- banyak kan?

So this time is about my mas kahwin iaitu the key of an akad nikah. yang lain xwajib, tapi mas kawin ni wajib tau... mas kahwin bahasa melayu, kalau dalam bahasa syurga nya ialah MAHAR.

saya pernah tulis pasal mahar ni kat SINI dulu. boleh click untuk tahu hujung pangkal. Alhamdulillah, Allah izin, mahar ini jugak lah yang saya dapat..


Thanks sayang... (senyum bahagia mata di atas, tangan di bahu =P )


Ramai yang tanya juga dinar dan dirham apa saya dapat.. Jawapannya ialah, Dinar Dirham Kelantan + Public Gold..

(^_^)


Dengan dinar dirham ni, harga nya takkan jatuh. tak macam wang kertas. So, ada value kat situ yang semakin meningkat selama mana kita simpan.

tips berjimat untuk b2b (errr, lebih kepada g2b kot), kalau dah plan nak kahwin dan bercadang nak guna dinar dan dirham atau pun jongkong emas, better beli cepat2.. hehehe.. jangan tunggu esok kawin baru nak beli tau.. nanti tak sempat nak hias... =P hahaha. just kidding.



close - up

gubahan by my brother in law, Angah. he sure has talents. cantik okey hiasan dia buat... 



0 comments:

Post a Comment

Thank You !!