Thursday, May 30, 2013

0 days to go...

Assalamualaikum wbt...

Wedding wire said it's 0 day to go.. so that means it's going to be tomorrow..


takut, berdebar.. =P

Tuesday, May 21, 2013

Singgah Sekejap

Assalamualaikum wbt


Huh, semakin susah nak istiqamah update blog sekarang. kerja dah semakin bertimbun. syukur, exam papers dah siap marking. nak kena prepare kedatangan PPD dan Nazir KPM lagi. Cool sangat kan? haha.. semoga Allah memberikan keberkatan masa kepadaku. Aameen.


Proses penghantaran kad dah setel. Ada a few lagi kad yang lebih, sape mahu angkat tangan. haha.

Sekarang ni, tengah busy emptying the closet and pindah masuk barang2 ke rumah encik tunang. Dia suruh buat sekarang sebab takut tak sempat after kawen nanti. So far, 50% dah setel pindah. Encik Tunang everyday datang rumah tolong punggah barang2 yang maha banyak dan berat ni. Bukan tak leh nak drive sendiri, tapi barangnye memang super banyak, tak muat Mr. K i. 


Persiapan kawen ke laut. hahaha. ke laut la sekejap sebab nak bagi perhatian kepada persiapan kerja2 dan pemindahan. Inshaallah, minggu sebelum kawen sempat pulun. =P

Aaaaaa, 10 days to go... macam tak caya je 

Monday, May 13, 2013

Monday Blues

Assalamualaikum wbt..



Monday Blues..

Sape lah yan cipta phrase tu ye? 


hehe..


memang tengah blues pun..

fikir banyak lagi yang tak setel 


fikir manusia yang pentingkan diri sendiri 

keje sendiri volunteer nak buat, tibe2 suruh i plak yang buat

=( 

pelik ngan manusia macam ni. 



nak gembira kan hati,

tengok je la hand bouquet yang baru siap semalam ni


walaupun tak cantik, at least sendiri berjaya buat =P



at least one thing down...

Sunday, May 12, 2013

Official Wedding Website

Assalamualaikum wbt



As promised a long time ago, this is our OFFICIAL WEDDING WEBSITE.



Click here to be directed to the website


You (all the readers) are invited to virtually sign in our guestbook

(^_^)


p/s: I have problems viewing the website using Google Chrome, 
so, i'm currently using Mozilla Firefox. Should you too have difficulties using Google Chrome, 
try to use Mozilla Firefox

Thursday, May 9, 2013

Cerita Darah Manis..

Assalamualaikum wbt


Haha, perlu ke buat another entry? =P

kalau xfaham, sila baca previous post dulu ye? ini ialah kesinambungannya.. 


Well, jom citer sikit pasal darah manis. i pun don't know la how orang tua boleh dapat phrase darah manis for bride + groom to be ni. maybe, diorang penah jadi dracula and sucked darah orang2 nak kawen and they found out, it's sweet that made them finally extinct =P mati sebab kencing manis. haha.. okay2 cut the crap.. =P


Dulu2 ingatkan darah manis ni macam best sangat, rupanya lebih kepada tendency untuk mendapat sesuatu yang buruk atau tak elok. Okay, itu adalah my own personal definition berdasarkan respons orang2 sekeliling. sila jangan quote and masuk dalam mane2 assignments atau thesis yerrr... 

yelah, ape2 yang tak best happen je kat i, makcik2 akan cakap, "kau tu hati, Yan. Kau tu darah manis".. haha.. so, asal citer tak best je, sebab darah manis. hadoiiii... 

so far, lagi 21hari nak kawen ni, ada dua kejadian yang menyebabkan makcik2 cakap dialog di atas.

satu, masa jari terkepit kerusi yang mengorbankan 1/9 daripada kuku jari telunjuk kanan.. walaupun kedengaran nye sikit tapi pedih, dan menyebabkan i menangis berjurai air mata di restoran mamak di Tampin. =P memalukan.


and the second was, accident yang happened last Tuesday (6/5/2013). ye, saya terlibat dalam accident and alhamdulillah, Allah still saved me. syukur yang amat. 

dipendekkan cerita, masa hujan lebat di Highway Plus antara Seremban ke Melaka, ada kereta ni gagal mengawal kenderaan sebab tibe2 hujan turun dengan sangat lebat and limit the vision. masa tu, i drove slowly kat second lane. then, suddenly i heard a loud bump kat pintu belakang seat driver. memang panik habis. tapi nasib baik sempat fikir dengan waras. walaupun takut =P 

i stopped the car tengah2 fast lane and went out to check the damage (kete yang langgar saya tu pun stopped jugak). Alhamdulillah, just a long scratch and mudguard breakage. nothing happened to me, just a little shock. terus called Encik Tunang sebab dia penah ada experience accident. so, he said, minta gati rugi from orang yang langgar. since, we were in the fast lane and it was obviously  very very very dangerous to stay longer there, traffic policeman ce and told us to move to the emergency lane. terus gerak there and settle everything. 

rupanya lepas that car bumped into my car, dia pegi bump punggung vios pulak. kemek bumper Vios. so, mase i gerak balik tu, diorang tengah setel. 


kebetulan lepas je gerak kete tu, ma called. terkejut dia dengar cerita. alhamdulillah, nothing bad happened. sangat bersyukur pada Allah. padahal, kalau Allah nak bagi lagi teruk sangat boleh kan? apa2 pun, next time, memang kena super hati2. kalau kita tak make mistakes pun, Allah takdirkan others do. 

so, setakat ni, inilah cerita darah manis saya. i hope and pray none other than this in future. aameen. ia sememangnya merisauakan hati semua orang. hehehe. =P



Perasan sibuk, maybe?? =P

Assalamualaikum wbt


Alhamdulillah masih panjang umur hingga ke hari ini.. masih dapat nikmat bernafas dan update blog dengan bahagia. hahaha (mode: insaf sebab hari ni puasa.. hahahaha =P)


banyaknya la hai benda yang nak cerita dalam blog ni. dari minggu lepas lagi. tapi since sibuk dengan buat kertas soalan mid term exam budak, perasan busy ngan proses pengundian kali pertama =P dan macam2 lagi lah.. (sampaikan hand bouquet tu tak ber'proper holder' lagi =( )


so, nak citer pasal ape dulu ye? banyak sangat on the list ni. huhuhu..







Wednesday, May 1, 2013

Wordless Wednesday #3

Assalamualaikum wbt..